Oppsagt “Krapyl”-politimann med garasjesalg

0
28

Novemberlønna til Frp-politiker og politimann Stein-Robin Kleven Bergh blir borte allerede i november, om vedtaket om avskjedigelse blir stående. - Jeg ser jo ingen annen råd enn å selge unna litt utstyr i tilfelle lønna blir søkk borte i allerede i november, sier han til Norgesavisen. - Om jeg skal ha penger til jul!

Oppsigelsen kom nemlig umiddelbart etter at han kalte tidligere statsminister Jens Stoltenberg et "krapyl" på sin egen Facebookside. Helt samtidig ble den fargerike Kleven Bergh rikskjedis etter sitt krapyl-utsagn, og enda mer etter at oppsigelsen kort tid etterpå lå på bordet, fra politimesteren i Hedmark. En politimester som ikke har vært Kleven Berghs beste venn.

Politiveteran Kleven Bergh har alltid vært direkte og fritt-talende av natur, også i det sivile som gruppeleder i Fremskrittspartiet. Hans Facebook-side tilhører den sivile sfære. Men nå har han flere med seg som mener at det å avskjedige ham som politimann på grunn av et krapyl-uttrykk på egen Facebook-side, etter 30 års trofast tjeneste, blir for sterk kost.

Nå har Kleven Bergh begynt å samle penger med tanke på at lønna trolig blir borte i november. Hans trofaste traktor og en del annet utstyr selges nå unna på Finn.no. Traktoren, en pent stelt Valmet 705, 1988 modell er lagt ut til en pris på 49 000 kroner, som det allerede har kommet inn noen bud på, forteller han.

Foran det som ser ut til å bli en nokså underholdende runde i Arbeidsretten hevder politimesteren i Hedmark at det ikke bare er uttalelsen om at Jens Stoltenberg er et krapyl som ligger bak oppsigelsen, men også annen uakseptabel språkbruk på Facebook. Etter det Norgesavisen erfarer det dette noe som synes å ha kommet på i ettertid, da politimesteren kun har anført to utsagn på Facebook da han signerer avskjedigelsen av den etter hvert så sagnomsuste politimannen på Hedmark.

Her er setningen som sendte Kleven Bergh ut av jobben som seniorbetjent i politiet:

«Krapylet har styrt i ÅTTE år uten å få til annet enn forfall av landet!»

Men det var først da han karakteriserte Stoltenberg som "krapyl" at jobben røk. Muntre kolleger lenger nord i samme politidistrikt - som insisterer på å være anonyme, mener om det vel må være lov å antyde at Stoltenberg likevel faktisk er en "tullebukk", om Stoltenberg kanskje ikke helt skjønner det selv. De mener det er langt bedre å leve med Stoltenberg som ex-statsminister enn Kleven Berg som ex-politibetjent.

Det er opprettet en egen støttegruppe for den så ettertrykkelig sparkede politibetjent på Facebook. Selv takker han for massiv støtte etter at saken ble kjent i media. Saken havnet etter alt å dømme i Arbeidsretten, der utfallet er åpent. Mye avhenger av om Kleven Bergh har fått skriftlige og muntlige advarsler, mulighet til å svare for seg overfor sin arbeidsgiver og hvordan hans noe friske utsagn på Facebook blir fortolket. Tjenestelig skal det ellers ikke være noe å utsatte på den garvede politimannen, annet enn at han har hatt en tendes til å bli frittalende på Facebook, og at han etter hvert følte for å kalle statsministren et "Krapyl" på sin Facebook-side. En sak i Arbeidsretten vil også bære i seg mye prinsipale spørsmål knyttet til ytringsfrihet og hvordan man kan og bør uttrykke seg på Facebook.

Her er annonseteksten til annonsen på Finn.no:

Beskrivelse

Da politimesteren i Hedmark har avskjediget meg etter over 30 års tjeneste i politiet fordi jeg i et politisk innlegg på Facebook beskrev Stoltenberg "Krapyl", må jeg nå selge mitt skogsutstyr for å ha til salt i maten fremover. Får jeg gode priser, skal han også stevnes inn i arbeidsrettssak. Denne traktoren har dessverre endel feil og mangler, småtterier, med unntak av hull i bånnpanna så oljen drypper ut. Noe feil med strøm til vifte i varmeapparatet. Selges som den står til høystbydende. Fire kjettinger. Mot tillegg kan snøskuffe, justerbar pallegaffel og grusskuffe medfølge. Reg. første gang den 1.12.88.

Se hele traktorannonsen til den sparkede politimann og Frp-politiker ved å trykke HER

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR