Politikerne skal voktes med skarpladde våpen – kvinnen og mannen i gata må pent klare seg selv.

Politiet som vokter Stortinget er nå utstyrt med MP5 maskinpistoler i tillegg til de allerede midlertidig innførte håndvåpen. I følge Dagsavisen er pålegget kommet uten at dette har en sammenheng med terroraksjonene i Paris.

Politiet fikk i fjor høst en midlertidig tillatelse til bevæpning. Denne bevæpningen skapte reaksjoner fra enkelte grupper, og også fremtredende politikere var raskt ute og uttalte seg negativt om bevæpningen.

Nå viser det seg altså at politiet tar bevæpningen ytterligere et stykke, men kun for å beskytte politikerne.

Mange vil nok spørre seg om ikke den vanlige kvinnen og mannen i gata har krav på det samme beskyttelsen?

TV2 meldte forleden om at det fremsatt konkrete trusler mot Norge (og Danmark) fra grupperinger som etter det man kjenner til er troverdige.

Samtidig vet vi at politiet i likhet med forsvaret har fått instruks om å ikle seg sivilt tøy. Tryggheten ved å se uniformert politi vil dermed i større grad enn tidligere utebli for store deler av befolkningen.

Det mange nok vil spørre seg er hva som er skjedd med vårt tidligere så fredelige samfunn. Mens enkelte politikere fortsatt tviholder på forestillingen om “dialog” med de ytterliggående islamistene som truer vårt samfunn, kan det nå virke som at stadig flere tar til orde for en tøffere linje.

Det er bare å håpe at en bevæpnet patrulje er i nærheten dersom islamistene gjør alvor av sine trusler.

Mange er urolige, og det er ikke uten grunn.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her