Politisk korrekt – eller effektiv manipulering ?

Politisk korrekt er et ironiserende uttrykk om bevisst manipulerende språkbruk som brukes av visse politikere. Det skjer ved systematisk bruk av bestemte ord og begreper som gir et falsk bilde av virkeligheten.

Det er en manipulerende uttrykksmåte – et maktspråk – som brukes bevisst for å påvirke publikum i verdispørsmål. Denne metoden fører til at ubehagelige sannheter blir fortiet og undertrykt i den offentlige debatt.

Temaet er dessverre ikke noe som kan feies tilside med treffende formuleringer og nedlatende latter.

Derfor er det er nødvendig med en kontinuerlig gjentagelse av sannheten om forhold som visse politikere helst vil unngå å sette ord på.

Politisk korrekt er av flere omtalt som en ensrettingskampanje som tar sikte på å påvirke menneskenes tanker og oppfatninger. En av de mest effektive metodene er å påvirke selve ordvalget (Nytale).

Partienes ’informasjonsrådgivere’ – les ’innleide propagandaspesialister’ – vet hvordan metodene kan brukes.

Dette er ikke en virksomhet som drives frem av et bestemt parti alene. Det er snarere en virksomhet som drives av et nettverk av likesinnede på venstresiden.

Usikre politikerne tror må følge den språklige mote i tiden og er villige etterplaprere. Visse næringslivsledere viser ofte en påfallende iver etter å kopiere politikernes språkbruk. De har sans for hva som lønner seg.

Politisk korrekthet er blitt uttrykk for en urovekkende tendens i tiden. De som blir rammet i første rekke er politikerne selv og deres store følge av meningsmedløpere.

Hva kan vi gjøre med dette ? Jo, påvise det hver gang det forekommer og latterliggjøre det som er latterlig.

Source: https://politikertilsynet.wordpress.com/2017/06/18/politisk-korrekt-eller-effektiv-manipulering/

Foto:dreamstime.com

La oss påvirke fremtiden

Kjære leser av Norgesavisen.no,

NORGE er inne i en skjebnetid, og vi kan miste vårt dyrebare fedreland for alltid. Vi er ennå i flertall, men vi har ikke mye tid på å snu denne utviklingen.

La oss gå sammen om å sette en stopper for befolkningsutviklingen der vi går mot våre sikre død. Gi en donasjon til Norgesavisen.no og vi reinvesterer dine penger i markedsføring slik at vi når ut til flere med dette budskapet.

Med en felles innsats kan vi påvirke politikerne og vår fremtid. Med en felles innsats kan vi berge landet.

 

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 250

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her