Professor emeritus Michel Chossudovsky: Nato er ingen forsvarsallianse, det er en kriminell entitet!

Michel Chossudovsky er canadisk professor emeritus i økonomi ved Universitetet i Ottawa, og president og direktør ved Centre for Research on Globalization (Senteret for forskning på globalisering). Han hevder at Nato slett ikke er noen forsvarsallianse. Faktisk, han sier det ikke er noen allianse i det hele tatt, og at kommandostrukturen befinner seg i hendene på Pentagon.

Camp Darby er amerikansk militærbase lokalisert i Italia, grunnlagt i 1952. Enigheten om å etablere denne militærbasen, ble gjort mellom den daværende italienske regjeringen og Pentagon. Men hva denne avtalen gikk ut på, har ikke blitt avslørt for offentligheten. Det har heller ikke noen av militærbasens karakteristika blitt. I dag hevdes det at denne militærbasen i realiteten er for et lite samfunn å regne. Chossudovsky gir skinn av at dette var oppstarten på Nato.

Chossudovsky mener det er viktig å skjønne at Italia aldri egentlig ble frigjort i kjølvannet av andre verdenskrig. Han sier det som skjedde rett etter krigen var en okkupasjon, og militærbasene i både Italia og Tyskland var denne okkupasjonens første steg. Det andre steget skjedde i 1949 og tiden som fulgte, da USA etablerte militærbaser i et stort antall Nato-land. Gjennom denne amerikanske militære kontrollen ble Vest-Europa på en måte kolonisert.

De amerikanske siktemålene med å etablere Nato var flere:
1) Å sikre militærbaser i Vest-Europa, på grensen til Sovjetunionen. Hensikten var å forverre Øst-Vest forholdet, noe som skjedde i en tid da dette forholdet var i ferd med å bli bedre, med blant annet øket handel.

2) Å kontrollere nasjonal politikk i de Vest-Europeiske landene, for derigjennom å kunne forhindre oppblomstring av progressiv konkurranse til global kapitalisme.

3) De europeiske koloniene ble også tatt over, blant annet i Nord-Afrika.

4) Å skape en plattform hvorfra blant annet land i Midt-Østen kunne bli angrepet. Angrepet mot Yugoslavia i 1999 ble også muliggjort som følge av dette.

På denne måten har også USA kunnet utplassere taktiske atomvåpen i Nato-landene. Våpen som angivelig skal være underlagt de forskjellige landenes egen kommando, men likefullt en «kommando» som mottar sine ordre fra Pentagon. Det betyr at følgende vestlige land gjør skittenarbeidet for Pentagon i Belgia, Nederland, Italia, Tyrkia og Tyskland. Fem stater som angivelig er uten atomvåpen, men som likefullt lagrer og klargjør taktiske atomvåpen på vegne USA. Disse våpnene er hovedsaklig myntet på landene i Midt-Østen, men også mot Russland.

Hvorfor har aldri stoff som dette vært gjenstand for nyhetsdekningen? Vi fokuserer på Nord-Korea og dets atomvåpen, men overser Italia og Tyrkia med sine langt mer betydelige lagre av strategiske atomvåpen sammenlignet med Nord-Korea. Italia og Tyrkia er defacto atomvåpen-stater som tar sine ordre fra Pentagon. Ja, Tyskland gjør mer enn å lagre disse atomvåpnene, ettersom landet faktisk også produserer strategiske atomvåpen.

Det er viktig å skjønne at de andre 28 Nato-statene har svært liten autoritet, for det er USA som styrer det hele. I dag eksisterer det rundt 800 USA-kontrollerte militærbaser fordelt på rundt 80 stater. Teoretisk sett er disse basene plassert der for å beskytte de respektive landene mot aggresjon utenfra, mens dette i realiteten er en militær okkupasjon. Okkupasjonen har til hensikt å ødelegge disse nasjonenes identitet og mulighet til å utøve selvstyre.

Chossudovsky avslutter med å mane Nato-landene til å melde seg ut av «alliansen», en Nato-exit som han kaller det!

Foto: YouTube skjermdump

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her