PST amok i mangel på ledelse

113

Seriøse og profesjonelle etterretningstjenester gjør narr av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Trolig kommer dette av at organisasjonen mangler kompetent ledelse.

Russlands føderale sikkerhetstjeneste FSB har lenge sett på sine norske kollegaer som mindre kompetente.

En tidligere russisk etterretningsoffiser gikk i fjor ut med uttalelser til VG om at norsk etterretning «holder et pinlig lavt nivå».

Årsaken til dette er trolig at norske PST består av gamle trafikkbetjenter og udugelige karrierejurister. Som selvfølgelig har lite eller ingen kompetanse på etterretning.

Russiske Sputnik News har tidligere også rapportert om kontroversen rundt generell bevæpning av norsk politi. En sak som naturlig nok har vakt internasjonal oppmerksomhet. I tillegg til å skape en opphetet debatt her i Norge.

Kanskje ikke så rart. Tatt i betraktning alle vådeskuddene som har blitt resultatet av den fadesen.

Spioner og «spionhvaler»

Ting gikk virkelig galt for PST i april i år, da russiske FSB gikk ut med en pressemelding om at nordmannen Frode Berg var blitt kjent skyldig i spionasje.

Berg ble dømt til 14 år fengsel i Moskva.

Saken viste et klart og alvorlig brudd på internasjonale avtaler mellom Norge og Russland.

Men ting toppet seg for alvor da norske PST gikk ut og hevdet at de hadde fanget en russisk «spionhval» utenfor Finnmark, i slutten av april. Like etter at saken om Frode Bergs involvering i spionasje ble kjent.

En sak som russiske Sputnik News med undring kunne melde om. Og som norske medier som Aftenposten har rapportert helt alvorlig om – uten å stille et eneste kritisk spørsmål.

Ifølge russiske medier har også PST utpekt Russland som en av de største truslene mot norsk sikkerhet. Dette blant annet i den årlige «trusselvurderingen» som organisasjonen forfatter.

En sak som fikk den russiske ambassaden i Oslo til å reagere kraftig.

Men konspirasjonsteorier, «spionhvaler» og aktiv forsøpling av internasjonale relasjoner er ikke nok for norsk etterretning.

Nå har de også begynt å legge seg opp som en politisk aktør.

Mobilspionasje

Noen, i en eller annen etat, har på et tidspunkt tenkt at det ville være lurt å gi norske PST tilgang til utstyr for mobilovervåkning.

Noe som resulterte i at PST begynte å gjennomføre ulovlig overvåkning av norske politikere, og av det norske parlamentet.

Med andre ord har PST trolig avlyttet telefonene til stortingsrepresentanter, regjeringen og statsministeren. Og selvfølgelig er dette ulovlig.

Men loven er tilsynelatende ikke så viktig. Ikke når man har fått teknisk utstyr i julegave over statsbudsjettet. Da gjelder det å prøve ut dette på mest mulig oppsiktsvekkende måte, og deretter bli avslørt av pressen.

Og for å toppe hele opptrinnet, er det viktig å be om penger for å avdekke sine egne basestasjoner.

Norge er et fantastisk land på den måten. Underholdningsverdien er til å ta og føle på.

Kanskje ikke så rart at mer profesjonelle aktører i utlandet ler og koser seg, på Norges bekostning.

Udisiplinerte og mangler ledelse

Norsk etterretning, politi og forsvar har i en årrekke blitt søplet ned av identitetspolitikk og innkvoterte «ledere».

Mangfold og inkludering har blitt viktigere enn kompetanse og handlekraft.

Noe som klart og tydelig reflekteres i hvordan Norge nå har blitt underholdning på den internasjonale scenen.

Åpenbart er det på tide med oppvask og vårrengjøring i etatene som skal sørge for nasjonal sikkerhet og beredskap. Herunder også Politiets sikkerhetstjeneste.

Innkvoterte pauseklovner må byttes ut med kompetanse. Reformer må planlegges og gjennomføres. Norge har ikke råd til å la slike aktører løpe rundt på selvstyr. Situasjonen i verden er for alvorlig til at dette kan fortsette som det er.

Disiplin og orden må inn, der fingermaling og aktivisme nå har fått betydelig rom i disse etatene.

Source: Akroma.no

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her