Rapport fra det sydlige Ukraina

0
Foto: Anna Zhigil

Norgesavisens lokale kontakt Anna Zhigil rapporterer

En stor gruppe mennesker – menn, kvinner og barn, blokkerte forleden veistrekningen Moskva-Simferopol inne i Ukraina  i flere timer helt til den regionale administrasjonen og Forsvarsdepartementet etterkom deres krav.

Blant disse menneskene fantes det ikke profesjonelle “sørgende”, noe man vanligvis opplever på slike markeringer.

Ved en landsby på veien nær Volodymyrivka fant jeg foreldre med barn, og både levende og døde mennesker fantes ved veien i nærheten av landsbyen Shirokino nær Mariupol. Det hersker et fullstendig kaos i området og faren for utbrudd av smittsomme sykdommer er overhengende, særlig ettersom det ikke er lett å finne rent vann.

To av de døde soldatene i den ”23. Territorialbataljon” Vladimir Popov og Yuri Demidov ble liggende der på den sjette dagen i friluft, og verken departementet eller regjeringen ville oppfylle anmodning fra pårørende – om å levere de døde sønnene hjem til familen for å få stedt dem til hvile.

Militærkommissær Boris Akimov ved rekrutteringskontoret i Balan hevder at opprørere tar de døde kroppene som”gisler”  – Og så snart det kommer speidere for å lete etter likene begynner  nye skuddvekslinger. Rykter om at terroristene angivelig krever løsepenger for å frigi de døde, kunne ikke kommissæren bekrefte.

Situasjonen som i vesten fremstår som en “våpenhvile”, oppleves helt annerledes her i stridsområdet.

Anna Zhigil/Norgesavisen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her