Rent flertall for Høyre og Frp på ny måling

3
LO kjører nå en massiv annonsekampanje mot Høyre og Fremskrittspartiet i media. Slik den politiske ladningen er nå vil neppe dette hjelpe Arbeiderpartiet. LO har forøvrig i stor andel av sine medlemmer som stemmer Høyre og Fremskrittspartiet.

Fremskrittspartiet gjør et stort byks fremover og lander på hele 21,9 prosent, på en måling Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen. Høyre har i valgkampinnspurten begynt å miste velgere over til Frp. Men sett under ett er det fortsatt håp om rent flertall for Høyre og Frp.

Høyre går tilbake til 27,4 prosent, men med feilmarginer ligger det bare litt under tidligere målinger. Arbeiderpartiet får 27,3 prosent og det meste synes å bikke nedover for partiet, der selv valgkampstrategien synes å ha sviktet. Partiet har tradisjonelt hatt NRK og Amedia (Tidligere A-pressen) med nesten 100 aviser som drahjelp, men heller ikke medienettverket har hjulpet særlig på foran dette stortingsvalget. Trolig mest fordi Arbeiderpartiets budskap har vært noe sprikende. Jonas Gahr Støre som frontfigur for partiets helsekampanje har åpenbart heller ikke gått hjem hos folk.

LO kjører nå en massiv annonsekampanje mot Høyre og Fremskrittspartiet i media. Slik den politiske ladningen er nå vil neppe dette hjelpe Arbeiderpartiet. LO har forøvrig i stor andel av sine medlemmer som stemmer Høyre og Fremskrittspartiet.
LO kjører nå en massiv annonsekampanje mot Høyre og Fremskrittspartiet i media. Slik den politiske ladningen er nå vil dette neppe hjelpe Arbeiderpartiet. LO har forøvrig en stor andel av sine medlemmer som stemmer Høyre og Fremskrittspartiet. Akkurat det er siste er problematisk.

Den største faren for Høyre og Frp nå er at for mange tror at det blir borgerlig regjering uansett, og at en derfor like gjerne kan slappe av og holde seg hjemme.

Denne målingen gir rent flertall med 88 stortingsrepresentanter. 85 er nok til å få flertall. Men gjennomsnittsmålingene for målingene i uken som gikk viser likevel at Høyre og Frp kan bli avhengig av minst ett sentrumsparti, kanskje to. Snittet ligger nemlig på 75 mandater.

Småpartiene er fortsatt små, men har karret seg over sperregrensen på denne siste målingen, til forkleinelse for Miljøpartiet De Grønne som har falt ned på 1,7%. Venstre får 4,8, Senterpartiet 5,6, SV 4,3, KrF 4,2 og Venstre 4,8.

Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen sier til avisen Nationen at Aps folk skal gjøre alt de kan for å hindre at Frp kommer i regjering, slik målingen tilsier.

– En stemme til Venstre er en stemme til Per Sandberg. En stemme til Høyre er en stemme på Christian Tybring-Gjedde. En stemme til KrF er en stemme på Carl I. Hagen. De ønsker å ta Norge i en annen retning. De har bygd seg opp ved å mistenkeliggjøre andre grupper. De har satt svake opp mot hverandre, og de kan få en dominerende rolle i en ny regjering. Partiet er dobbelt så stort som SV og Sp i dag. De to partiene har hatt betydelig innflytelse i regjering, sier en noe snurt Raymond Johansen.

Raymond Johansen og hans parti må hente inn i overkant av 2000 velgere pr. time (!) for å vinne valget. Selv med et imponerende nettverk med lojale medier vil det være en umulighet, med mindre det skulle dukke opp noe høydramatisk i valgkampinnspurten. Alternativt – at datamaskinene som teller stemmer har samme programvare som for Vladimir Putin under valget i Russland, der Putin sikret seg noe over 140% av stemmene i enkelte provinser.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her