Retten til å le

Tankefeil er farlige.

Vi bør skille mellom to ulike forhold.

Det ene er at lovgiverne gir borgerne rett til å ha en religiøs overbevisning, dogmesamling eller hva det måtte være. Dette er trosfrihet, ref. FNs menneskerettigheter § 18 (om tanke-, samvittighets- og religionsfrihet).

Det andre er en farlig tankefeil. Religionsfrihet innebærer jo ikke at loven og dermed myndighetene skal beskytte enhver religion, dens dogmer, innhold o.a. som sådan mot latter og kritiske vurderinger.

Vår ytringsfrihet omfatter jo også retten til å le, uten at vi må be myndighetene om tillatelse. Det er noe helt annet – og det skal hverken lovgiver eller andre blande seg inn i.

Det skal heller ikke islamske prester eller andre sharia-forvaltere.

For å hindre at vårt verdisystem blir snudd opp-ned må vi alltid huske at det er nødvendig å le av det latterlige, håne det foraktelige, skjemmes over det skammelige, kritisere det tilgjorte, det unaturlige og det narraktige.

Det er nemlig ikke sant at alt er like bra – slik venstresiden i kulturliv og politikk vil ha det til.

Hvis vi unnlater å reagere ut fra våre naturlige instinkter, vil de politisk korrekte vrangforestillinger sette seg fast og kreve å bli regnet som det normale. Det er nødvendig å motsette seg dette. Da får det bare våge seg om noen anklager oss for å gå mot strømmen.

Islams overivrige og nidkjære forsvarere har en beklagelig tendens til å hisse seg opp til en fornærmet rolle ved enhver form for kritikk de oppdager. Og de oppdager så mangt.

I vestlige land må alle religioner finne seg i å bli kritisert.

Vi fastholder at latter er vår mest dyrebare rettighet. Religioner som ikke har styrke til å tåle dette, har neppe fremtiden for seg.

Vi skriver nå 2019, ikke år 622.

Source: Nettrevyen

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her