Snowdens Israel-nytt kan vekke en Cyber-løve

1

De fragmenterte opplysningene som har blitt posisjonert ut i utvalgte medier om og fra Edward Snowden i Russland sveiper nå innom Israel, og det er kun informasjon som kan skape dissonans mellom USA og Israel som er sortert ut av det politiske apparatet som koordinerer Snowden-kampanjen. Israel er ikke kjent for å la seg plukke på nesen, og har en stor, uniformert Cyber-styrke til rådighet. Kort sagt, Edward Snowdens og hans politiske undergrunn kan hisse på seg en løve der Snowden og Co. på sikt kan pådrag seg problemer.

Israel er det landet i verden som var tidligst ute med et regulært Internett-forsvar, og der lar man seg slett ikke plukke på nesen. Noen tastetrykk for mye, og så har Snowdens apparat hisset på seg en motstander som nok er i stand til å parkere Snowdens kampanje, dersom israelske sikkerhetsmyndigheter kommer til at Putins populære gjest nå skader Israel. Det var nettopp disse cyber-styrkene som lammet store deler av anrikingen av uran i Iran for et par år siden, og som nå daglig slår tilbake mot data-angrep.

Snowdens mellommann Glenn Greenwald og hans PR-apparat har gitt media signaler om avsløring av “flere hemmeligheter” om forholdet mellom Israel og USA. Så langt synes det å dreie seg om den tidligere statsministeren Ehud Olmert, i den perioden han ble mistenkt for korrupsjon, samt atomforskning i Israel. Med andre ord, saker som etterretningsorganer normalt pusler med, oftest gjennom åpne kilder.

Tidligere har Snowden og det relaterte Wikileaks-nettverket vist at de ikke bryr seg om avsløringene hjelper terrorister til å posisjonere seg, eller om enkeltpersoner og privatpersoner eksponeres, så lenge det har med NATO og USA å gjøre. Så langt har Wikileks og Snowden gått på larveføtter i forhold til Israel.Mmen dersom det nå skulle komme til eksponeringer som Israel mener er skadelig for landets sikkerhetsopplegg, vil dette automatisk utløse forsvarstiltak fra den kraftige Cyber-styrken i full uniform som skal forsvare Israel mot ondsinnede nettangrep. Med tanke på de naboene Israel har og har hatt, og det hatet som er rettet mot jøder også i vår tid – ofte med media som katalysator, ligger det i sakens natur at en eksponering av sikkerhetsopplegg nyttet til Israel i Snowden- og Putin-regi nok møtes med adekvate tiltak fra israelsk side. Kort sagt, en Cyber-løve av de helt store kan vekkes.

Fakta om Edward Snowden

Edward Snowden (30) arbeidet tidligere i en konsulentselskap som utførte begrenset vedlikehold for dataservere under etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA). I mai i fjor forlot Snowden USA og dro til Hongkong, der han umiddelbart tok kontakt med den russiske ambassaden og fikk beskyttelse der.  Offisielt heter det at han skal ha hatt med seg hemmeligstemplede dokumenter om NSAs metoder og virksomhet, men så fragmentert som flyktig som dette publiseres, og med så mye retorikk og polemikk som følger med hver enkelt publisering, er det  flere som tviler på hva som er Snwodens ver og hva som kommer fra russisk etterretningstjenester som FSB (Tidligere KGB) og GRU (Den militære russiske etterretningstjenesten).

Snowden-kampanjen har flere likehetstrekk med såkalte  “Aktive tiltak” fra Sovjet-tiden, der desinformasjonskampanjer ble kjørt i stor skale hvor halvsannheter ble påsydd annet meningsinnhold, forsterket, manipulert og gjengitt som svart propaganda – i den hensikt å få splittelser innen NATO og vestlig sikkerhets- og forsvarssamarbeid, eller å diskreditere utvalgte politiere. I Norge var denne virksomheten ekstremt stor, med opp til 70 “aktive tiltak” årlig, i følge KGB-avhoppere som Michail Butkov og Oleg Gordievski.

Edward Snowden er i dag knyttet til og ‘beskyttet’ av KGB, eller det som nå forkortes FSB. Han er ikke fri til å si eller skrive fritt, langt mindre avgi åpne intervjuer. Kildekritisk og journalistisk er dette et betydelig problem. Det er kun utvalgte redaktører og journalister som kan arbeide med Snowden-stoff, og dette stoffet leveres halvt ferdig bearbeidet, slik KGB drev sine tradisjonelle desinformasjonskampanjer.  Sannsynlig er det i dag Vladimir Putins apparat som legger de fleste av premissene rundt Edward Snowden. Snowden- kampanjen fremstår som en av Putins aller største utenrikspolitiske triumfer i 2013.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her