Stadig flere bestiller barne-voldtekter via direktesending på Internett

Internett er en arena på godt og vondt. På den ene siden har Internett tilbudt oss umiddelbart tilgjengelig informasjon, dertil i mengder som tidligere var fullstendig uhørt. Vi har i dag svarene ytterst på fingertuppene til en hver tid, bare vi har tilgang til Internett. Og det har vi stort sett alltid i form av smarttelefoner og bærbare datamaskiner. På den andre siden har Internett også åpnet for en rekke mørke forhold som må forsøkes bekjempet.

Det jeg sikter til i denne sammenheng, er voksne mennesker som betaler for voldtekter av barn direktesendt over Internett. Når jeg sier at slike voldtekter er betalt for, betyr det at kjøperen selv kan bestemme hvilke overgrepshandlinger de forsvarsløse barna skal utsettes for.

Emil Kofoed, politioverbetjent ved Kripos, forteller at det er utviklet nye metoder for å komme dette problemet til livs.
– Det ser vi også resultatene av nå, at det avdekkes flere og flere saker. Det spiller ikke noen rolle hvilket land barna er fra. De har krav på samme vern og samme beskyttelse fra samfunnet rundt. Da har det ingen betydning om barnet er i Norge, på Filippinene eller andre land, sier Kofoed.

Det er tydelig at Internett har senket terskelen for denne typen lovbrudd, ved å tilby en form for trygghet for den som betaler for overgrepene. Via Internett oppstår det en følelse av avstand til voldtektene, og det kjennes tryggere ut for kjøperen som da sitter hjemme i trygge omgivelser og ser det hele utspille seg på en skjerm.

Troms-mann pågrepet
En mann fra Troms fylke har blitt pågrepet for nettopp å ha kjøpt bestillings-overgrep mot barn på Filippinene. Politiet forteller at mannen har betalt de filippinske kontaktene flere hundre tusen kroner tilsammen, for å begå overgrepene på instruks fra ham. Hvert overgrep skal ha kostet mellom to og fire hundre kroner. Troms-mannen er blant annet siktet for å ha medvirket til seksuell omgang med barn under 14 år, noe som har en øvre strafferamme på 10 års fengsel.

Etterforskning av denne saken har medvirket til at politiet greide å forhindre nye overgrep mot filippinske barn. FOTO: EILIF ASLAKSEN / NRK

Kilde: Artikkel på NRK nettavisen  | FOTO: EILIF ASLAKSEN / NRK

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her