Steigan.no melder at USA vurderer å kutte støtten til White Helmets, Herland Report

1
1

Hvis noen har vært i tvil om hvem som betaler regningene til White Helmets og hvem som har nytte av dem, bør denne tvilen ha fordampet da talsperson for USAs UD Heather Nauert roste dem i høye toner.

Dette skriver Pål Steigan, først publisert på steigan.no.

Hun roste dem for det «arbeidet de gjør på vegne av USA og koalisjonens styrker» og lovte å «fortsette å betale regningene deres». Men nå vurderer US State Department likevel å kutte støtte til denne propagandaorganisasjonen, skriver Newsweek.

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:https://apis.google.com/js/platform.js

Faktisk skal USAs UD allerede ha frosset videre utbetaling til White Helmets inntil man har gjort en videre vurdering. Dette kom som et sjokk på WHs leder Raed Saleh, som sier at hans siste møte med State Department i mars var «svært positivt». Saleh sjøl har tidligere vært nektet adgang til USA fordi han har stått på UDs terrorliste.

Om lag en tredel av inntektene til White Helmets kommer fra USA. Ellers er gruppa finansiert av Storbritannia, Nederland, Danmark samt av diverse oljediktaturer. White Helmets ble opprettet av Storbritannia av den tidligere SAS-soldaten James Le Mesurier og gruppa er notorisk kjent for å samarbeide tett med terrorgrupper som IS og al-Nusra.

Le Mesurier ble ifølge våpeninspektør Scott Ritter i 2013 gitt startkapital av Qatar, Japan, USA og Storbritannia for å etablere White Helmets.

Hele diskusjonen om finansiering av White Helmets avslører i hvor stor grad gruppa er et redskap for vestlige imperialistiske interesser uansett om State Department skulle ta bevilgningene ut av fryseboksen igjen.

Source: http://www.hannenabintuherland.com/feed/ | Foto: Bassam Khabieh

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR