Ekstreme venstre i Sverige når stadig nye nivå av absurditet

Denne artikkelen har egentlig sin rot i en hendelse i fjor sommer (2017), og som sådan er det ingen nyhet. Men vi synes allikevel saken er verdt å ta en titt på. Det dreier seg om journalisten Janne Josefsson som i fjor anklaget biblioteket i den svenske kommunen Botkyrka for uvettig praksis. Biblioteket hadde nemlig kastet Astrid Lindgrens bøker som følge av forekomsten av utillatelige tabu-ord. I følge biblioteket skal bøkene ha inneholdt «foreldede uttrykk som kan oppfattes som rasistiske», noe som også ble oppgitt som årsak til bok-kastingen. De kasserte bøkene dreide seg om eldre utgaver av Astrid Lindgrens bok «Pippi Langstrømpe går til sjøs», som deretter ble erstattet med en nyere 2015-utgave.

En sentral drivkraft bak bok-kastingen skal ha vært Karin Nyman, Astrid Lindgrens egen datter. Hun er deleier i familieforetaket Saltkråkan, som har opphavsretten til Astrid Lindgrens bøker.
Jansson mener imidlertid det var beklagelig at biblioteket gikk til det skritt å kassere bøkene.
– Når man brenner bøker av ideologiske grunner så finnes det noe i meg som sier «vent litt nå, skal vi virkelig la disse forsvinne? Skal de ikke få finnes slik at jeg kan fortelle for mitt barn at slik sa man på den tiden», sa Josefsson til avisa Expressen. Eksempel på fy-ord i den gamle utgaven var ”negerkung” (på norsk: negerkonge), som ble byttet ut med ”söderhavskung”.

Ja, ja, stort mer skrudd kan det vel ikke få blitt, men vi holder pusten i påvente av mer ufrivillig humor fra det ekstreme venstre. Konformitet paret med mangel på selvstendig tankekraft gir seg sannelig morsomme utslag noen ganger. Og andre ganger ikke fullt så morsomme…

Original artikkel: Expressen.se

Tips: Bli med i Norgesavisens sosiale nettverk – ett sosialt nettverk for deg som er opptatt av Norges fremtid.

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her