Svenske terrorister var skattebetalerfinansiert

0
68

I rapporten kommer det frem at nesten alle har mottatt offentlige velferdsgoder fra den svenske staten. Terrorreisene deres er med andre ord skattebetalerfinansiert.

Nesten alle de 300 som forskerne har undersøkt har mottatt en eller annen form for offentlige tilskudd. De har dessuten hatt folk i Sverige som har håndtert e-post for dem for å gi inntrykk av at personen fortsatt er i Sverige, melder Svensk TV.

Les mer: IS-terrorister skal få gratis førerkort og boliger i Sverige

«Det var ikke overraskende, vi har sett det samme mønsteret i andre land. Mest overraskende var at nesten alle hadde det (offentlig støtte) i noen form. Men det handler om at overvåking må fungere bedre. Problemet er at det er for lite oppfølging», sier Magnus Ranstorp, terrorforsker og en av de som skrev rapporten, til Svt.

Rapporten fra Forsvarshøyskolen dekker ca. 300 personer som fra 2013 til 2016 reiste til Syria og Irak for å delta i kampene sammen med Den islamske staten.

Les mer: SVERIGE: IS-terrorister får boliger, bidrag og jobb i Stockholm

De vanligste er tilskuddene som ble brukt til å finansiere terrorreisene var bostøtte, barnebidrag, og foreldrepenger. Politiet mener dessuten at en betydelig del av de terrorreisende har tatt studielån. Det viste seg også å være vanlig at medhjelpere som fremdeles befant seg i Sverige fikk bidrag som de sendte til terroristene i konfliktområdet. Selv om folk skal tilbakebetale ved uregelmessige utbetalinger er det små utsikter til å lykkes for den svenske staten å få tilbake pengene fordi mottakerne etter hvert forlater Sverige.

«Det er ikke store penger, de trenger ikke bli rik på det, men det hjelper lenge i en konfliktsone,» sier Magnus Ranstorp til SVT.

Les mer: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i måneden i bidrag for en innvandrerfamilie

The post Svenske terrorister var skattebetalerfinansiert appeared first on Frieord.

Source: Frieord.no | Foto: Victoria Henriksson

Norgesavisen.no kan ikke leve på luft og kjærlighet

Kjære leser av Norgesavisen.no,

Norgesavisen.no har nå vært i drift i over 3 år uten en krone i støtte fra det offentlige. Utviklingen av Norgesavisen.no har kostet masse penger, og den daglig driften og markedsføringen koster i sum enda mer.

Norgesavisen.no er en av svært få aviser i Norge som tør publisere politisk ukorrekte saker der andre aviser tier. Mange vil hevde at et demokrati ikke kan fungere uten en fri presse.

Akkurat nå hviler driften av Norgesavisen.no på 1 person. Selv om Norgeavisen.no er etablert av kjærlighet til vårt fedreland, kan ikke avisen overleve på luft og kjærlighet alene. Det er tungt økonomisk og ikke bærekraftig på sikt. Skal Norgesavisen.no overleve, er avisen helt avhengig av din støtte.

Vær snill å gi en donasjon for å holde Norgesavisen.no levende. Og gjerne gi din støtte en gang hver måned.

Tusen takk!

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 300

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR