Syria kandidat til FNs Menneskerettighetskommisjon

2

 

Når nye seter i FNs Menneskerettighetskommisjon blir ledige fra 12. november er dagens syriske regime under ledelse av president Bashar Assad blant  kandidatene til nye medlemmer. Andre kandidater er land som Nord-Korea,Cuba, Saudi-Arabia, Kina og Russland.

12. november i år skal det velges inn nye medlemmer til FNs menneskerettighetskommisjon. Dette er et organ som også tidligere har blitt kritisert for sin sammensetning. Menneskerettighetsgruppen UN Watch i Geneve presenterer nå listen over de nye kandidatene. Listen viser at det uansett vil bli et flertall av kandidater fra ikke-demokratiske land som nå kommer til å bekle de nye setene i Menneskerettighetskommisjonen.

Kommisjonen skal på vegne av FN  tilse at menneskerettighetene følges rundt om på kloden, men kan  altså i november bli dominert av representanter fra land der selv grunnleggende menneskerettigheter er stor mangelvare. Dagens regime i Syria er høyt på listen av kandidater, sammen med land som Cuba. Iran forsvant fra kandidatlisten 9. juli, etter betydelig press nettopp fra UN Watch. Det er fortsatt håp om at også Syria kan presses ut som kandidat som vokter av menneskerettigheter, hevdes det.

Direktør Hillel Neuer UN Watch mener at det er håp om at Syrias kandidatur til FNs Menneskerettighetskommisjon kan forsvinne. Men vi kan ikke ta noe for gitt, og det er viktig å engasjere aktivt for å stanse de mest tvilsomme kandidatetene som nå befinner seg på kandidatlisten, sier Hillel Neuer. – Verdens ledende stemmer for demokrati vender et blindt øye til massemordere som på denne måten inntar FNs høyeste organ for menneskerettigheter. Når det gjelder Kinas kandidatur til kommisjonen, legger Neueri til: – Sannheten er at det kinesiske kommunistpartiet fortsatt holder Nobelpris-vinner Liu Xiaobo bak gitter, undertrykker grunnleggende menneskerettigheter knyttet til ytringsfrihet og religionsutøvelse for 1,3 milliarder individer, samtidig som landet slår ned på minoriteter som tibetanere og uighurene og andre.

Amerikanere og europeere må nå sørge for at tyranniene ikke kommer inn i FNs Menneskerettighetskommisjon, sier UN Watch i en pressemelding.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her