Syria nå: Jihadistene kapitulerer og det er innført våpenhvile i Dara’a-provinsen

6

Det russiske nyhetsbyrået RT melder fra Syria at et er oppnådd våpenhvile med lederne for de væpnede gruppene i Dara’a-provinsen. Lederne er enige i at de skal legge ned våpnene og overlever dem til den syriske hæren. Det er den russiske ledelsen av senteret for forsoning som har ført forhandlingene og som har oppnådd enighet om følgende punkter:

– våpenhvile

– overlevering av mellomstore og tyngre våpen

– repatriering eller eventuelt evakuering til Idlib-provinsen for de jihadistene med familier som ikke vil overgi seg.

Det er også oppnådd enighet om at den syriske regjeringa tar over administrasjonen av de områdene som har vært kontrollert av jihadistene. Det er også lagt opp til retur av flyktningene til deres hjem fra den jordanske grensa, der de har søkt tilflukt.

Dette er resultatet av en to uker lang militærkampanje fra den syriske hæren, støttet av Russland der den i rask rekkefølge har erobret landsby etter landsby. Da offensiven satte i gang hadde USA allerede gjort klart at landet ikke ville hjelpe jihadistene i denne situasjonen, og at de nå var overlatt til seg sjøl. Dette viser igjen i hvor stor grad denne krigen har vært basert på utenlandsk intervensjon. Når den utenlandske støtten forsvinner, klapper jihadiststyrkene sammen.

Dette betyr også at det burde ligge til rette for at USA og deres allierte gir opp al-Tanf-basen noe lenger øst. Det er der de norske spesialstyrkene kom inn i krigen, og Erna Solberg bør nå presses til å trekke troppene hjem. De har aldri hatt noe der å gjøre, men nå burde det være åpenbart for enhver, selv for en statsminister fra Høyre.

Source: http://steigan.no/

Tips: Bli med i Norgesavisens sosiale nettverk – ett sosialt nettverk for deg som er opptatt av Norges fremtid.

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her