Tilbakeslag for NATO og EU i Bulgaria og Moldova

0

13. november var ingen lykkedag for NATO-haukene i Europa. Det var valg i Bulgaria og Moldova, to land som sjelden når overskriftene i de store mediene. Men ved begge valgene ble det nederlag for pro-USA-kandidatene.

Ved presidentvalget i Moldova vant Igor Dodon, som ønsker å gjenopprette gode forbindelser med Russland.  Han fikk 53,5% av stemmene.

Vesten håpet i det lengste å unngå dette, og så seint som seks dager før valget overførte IMF helt uventet 36 millioner dollar til det kriserammede landet. Hvis hensikten var å påvirke valget, så hadde det ingen effekt.

[sociallocker]Men regjeringa i Chisinau er fortsatt pro-vestlig, og det samme er flertallet i parlamentet. Spekulasjonene går ut på at han kan sørge for at det blir nyvalg til parlamentet for å prøve å oppnå flertall for sitt sosialdemokratiske parti.

Dogon ønsker å dumpe avtalen med EU og istedet inngå en avtale med Den eurasiske unionen.

I Bulgaria vat Rumen Radev en overlegen seier med nesten 60% av stemmene.  Radev er også sosialdemokrat. Han ønsker tilnærming til Russland, men ser ingen alternativer til NATO og EU.  Men han har gått inn for demilitarisering av Svartehavet, noe som ikke er populært i Brussel og Washington.

Valget førte til at Bulgarias pro-EU statsminister Boykov Borisov trakk seg. Hans kandidat i valget fikk mindre enn 40% av stemmene.

Det har vært store demonstrasjoner i Bulgaria mot den omfattende korrupsjonen i landet, og det var også korrupsjonen som var det sentrale temaet i valgkampen.

Source: http://steigan.no/[/sociallocker]

Norgesavisen.no kan ikke leve på luft og kjærlighet

Kjære leser av Norgesavisen.no,

Norgesavisen.no har nå vært i drift i over 3 år uten en krone i støtte fra det offentlige. Utviklingen av Norgesavisen.no har kostet masse penger, og den daglig driften og markedsføringen koster i sum enda mer.

Norgesavisen.no er en av svært få aviser i Norge som tør publisere politisk ukorrekte saker der andre aviser tier. Mange vil hevde at et demokrati ikke kan fungere uten en fri presse.

Akkurat nå hviler driften av Norgesavisen.no på 1 person. Selv om Norgeavisen.no er etablert av kjærlighet til vårt fedreland, kan ikke avisen overleve på luft og kjærlighet alene. Det er tungt økonomisk og ikke bærekraftig på sikt. Skal Norgesavisen.no overleve, er avisen helt avhengig av din støtte.

Vær snill å gi en donasjon for å holde Norgesavisen.no levende. Og gjerne gi din støtte en gang hver måned.

Tusen takk!

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 300 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her