Tyskere føler seg utrygge – anskaffer seg skytevåpen som aldri før!

En ny trend har utkrystallisert seg blant tyske statsborgere: de skaffer seg nå skytevåpen som aldri før. Antall våpenlisenser har økt radikalt etter at en spesiell hendelse fant sted i den tyske byen Köln på nyttårsaften i 2015. Den gang ble det gjort overgrep mot en rekke kvinner i full offentlighet, hvor minst 24 kvinner ble voldtatt og en rekke tyverier fant sted. Gjerningsmennene var grupper av unge menn fra nord-afrikanske og arabiske stater.

Per i dag har 640 000 tyske borgere rett til å bære en pistol eller lignende håndvåpen, mens dette tallet var på 260 000 i 2014. Det betyr at antall håndvåpen har økt med en faktor på 2,5 på bare fem år. De siste tolv månedene har økningen økningen vært på omtrent 9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I den nordlige delstaten Schleswig-Holstein er antall våpenlisenser spesielt høyt, med 9,6 lisenser per 1000 innbyggere.

I januar 2016 var det utstedt 300 949 lisenser for småvåpen, mot 557 560 innen utgangen av 2017. Altså en økning på hele 85 prosent på rundt to år. Med den typen våpenlisens det her er snakk om, får man tillatelse til å bære signal-, irritasjons- og skytevåpen på offentlig sted. I dag er finnes det rundt 5,4 millioner privateide våpen av forskjellige typer i Tyskland, noe som tilsvarer 66 våpen per 1000 innbyggere.

Når det kommer til forklaringen på tyskernes plutselige trang til å kjøpe skytevåpen, mener politiet å tro at det skyldes «en latent følelse av usikkerhet» i befolkningen etter hendelsen i Köln i 2015. Politileder Oliver Malchow gir uttrykk for de ser på den drastiske økningen i antall håndvåpenlisenser som et problem, men at dette er et sikkert tegn på at det nå må jobbes for å gjenopprette en følelse av sikkerhet blant innbyggerne. Han mener at et viktig første skritt ville være å øke politiets tilstedeværelse ute blant publikum.

Kilde: Die Welt |  Illustrasjon: CCO | pxhere

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her