Tyskland: – Vi trenger et internasjonalt betalingssystem som er uavhengig av USA

Også USAs allierte begynner nå å reise krav som betyr videre av-dollarisering av internasjonal økonomi. Sist ut er Tysklands utenriksminister Heiko Maas, som i en artikkel i tyske Handelsblatt sier:

«Det er viktig at vi styrker europeisk uavhengighet gjennom å etablere betalingskanaler som er uavhengige av USA gjennom å etablere et europeisk pengefond og et uavhengig SWIFT-system.»

SWIFT, eller Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, er det systemet internasjonale banker og finansinstitusjoner bruker for å gjennomføre pengetransaksjoner seg i mellom. Norske banker bruker også dette. Siden dollaren er internasjonal reservevaluta, er dette også dollarbasert. USA har tidligere truet med å sperre Kina ute fra SWIFT, men Kina har svart med å bygge opp et eget betalingssystem, som er kompatibelt med, men uavhengig av SWIFT.

Kinas alternativ til SWIFT heter CIPS, Cross-Border Interbank Payment System.

En blokade fra USA vil føre til at Kina går full rulle over på sine egne systemer. Det gjelder også en overgang til en gullbasert petro-yuan. Kina er verdens største oljeimportør og er klar til å kutte ut all bruk av dollar i oljehandelen. Dette vil skrive om regelbøkene for internasjonal handel med «strategisk råvare nummer 1».

Nicolas Véron, som er seniorforsker ved Peterson Institute for International Economics sier at et forsøk på å militarisere SWIFT vil være en trussel mot hele systemet. SWIFT eies av 2400 banker og det er dette systemet som gjør effektive globale betalingssystemer mulige. Det brukes av 11.000 banker over hele verden daglig og utfører i gjennomsnitt over 28 millioner transaksjoner per dag.

Nå truer USA med å bruke sitt nakketak på det internasjonale betalingssystemet til å ikke bare ramme iranske banker, men også andre lands banker eller selskaper som gjør forretninger med Iran. Dette er en direkte trussel mot Europa og europeiske selskaper. Det er dette som gjør at Tysklands utenriksminister reiser forslaget om å lage et eget europeisk batelingssystem.

Financial Times sier at dette er det sterkeste kravet hittil fra  EU om å skape finansiell og monetær uavhengighet for EU overfor USA. EU støtter atomavtalen med Iran og ønsker å fortsette å handle med landet og å investere der. USA prøver å tvinge unionen til å følge de amerikanske direktivene for å ramme Iran maksimalt. Problemet for EU er at dette også rammer Europa.

Source: http://steigan.no/

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

8 KOMMENTARER

  • USA & Israel? Sammen med Saudi-Arabia så representerer de den totale ondskapen i dagens verden desverre. Dette har heldigvis nå fått øynene opp for hva vi er med på.
   – Norge UT av Nato og Inn i EU for fred & samarbeide.

  • Det rød-grønne tida har nok passert forlengst, så her går det blått. Historie er jeg ganskje opptatt av, og likeså følger jeg med ganske godt.
   – Tida har løpt i fra USA, og de fleste rømmer nå USD på alle måter. Det er ikke det spor merkelig, slik som alle land blir presset på en politikk som ikke er det spor lønnsom annet enn for USA.
   – Det hele er jo ganske så synlig i dag.

 1. Synd å si det, men både Tyskland og Sverige kan dra til Helvete! For noen forbaska nek som undergraver Europa..! England sliter dessverre med en elite som er ren djevelskap! Og de fleste land er infisert. Washington, New York, London town (Rotschilds egen liten by i byen), Paris, Frankfurt. Bayern, Zurich, Bern (“Bank-folkets” lille trygge havn), Roma/Vatikanet og Tel-Aviv er “globalistiske” ormebol av verste slaget. Sikkerhetspolitisk så skulle vi heller kontaktet Putin, i tillegg til USA under Donald J. Trump sin ledelse så klart. Island, Finland, Polen, Ungarn, Østerrike, Italia er ikke perfekte, men de er mye bedre enn dagens EU-kalifat. Norge bør sikre seg med USA og Russland, for deretter å åpne for handel med resten av verden. Vi bør forholde oss nøytrale, så langt det lar seg gjøre, holde hodet lavt, og heller jobbe i det stille for vårt eget land, samt bidra til en bedre verden der vi kan. Verden har blitt snudd på hodet, så det er bare å glemme gamle opplegg. Vi må reorientere oss, informere oss, og ta gode valg. Og det haster litt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her