Ungarns justisminister varsler absolutt ytringsfrihet på Internett

203

I Ungarn ønsker regjeringen nå at befolkningen skal få absolutt ytringsfrihet på Internett. Den ungarske justisministeren Judit Varga har derfor opprettet en arbeidsgruppe som vil jobbe med å hindre meningssensur på sosiale medier, både i Ungarn og på EU-nivå.

Dette skjer i kjølvannet av at sosiale medier-gigantene Facebook, Google og Twitter har innført stadig sterkere sensur av mennesker med konservative og alternative synspunkter. Varga karakteriserer dagens situasjon som svært problematisk.
– Disse selskapene opptrer som politiske og sosiale aktører over hele verden. Å finne måter for å regulere deres enorme makt, vil være en av de største utfordringene i de kommende tiårene, sa hun sist søndag.

Hun la til at det ville være av essensiell betydning for ungarske borgere å vite hvordan man skal navigere på Internett. Det samme gjelder for hvilke sosiale-medier giganter som sensurerer og hvilke kriteria de legger til grunn for sensuren. Hun la til at Facebook nå har 5,4 millioner ungarske brukere og Instagram 1,9 millioner.

Det er åpenbart at de nevnte sosiale-medier gigantene har stor makt, og ungarske myndigheter uttrykker bekymring for at ytringsfriheten nå er under sterkt press. Målet er å hindre at disse mediegigantene skal lykkes i å påvirke politiske valg etter eget ønske. Som eksempel nevner Varga at innvandringskritiske stemmer blir sensurert på Internett.
De prøver å påtvinge sine brukere verdensbildet til sine eiere. Det er for eksempel ikke Facebooks jobb å sensurere visse nyheter relatert til migrasjon, sa hun.

Kilder: Resett og Hungary Today

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her