USA fortsetter med store våpenleveranser til kurdiske YPG i Syria

Med Donald Trump som president har USA levert store mengder med våpen til de kurdiske styrkene til YPG og SDF i Syria. Nettmagasinet TheDrive skrev at det dreide seg om tunge maskingeværer, mortere, anti-tank-våpen, pansrede kjøretøyer og en rekke andre våpen, blant dem det spanske EXPAL Integrated Mortar System (EIMOS). USAs støtte til YPG har pågått i årevis, men den har nærmest eksplodert under Trump.

Det dreier seg også om anti-tank-våpenet AT-4 fra Saab Bofors Dynamics, et av verdens mest brukte anti-tank-våpen. En kilde i SDF som har snakket med det russiske nyhetsbyrået Sputnik sier at i juni 2018 har USA sendt 250 ladninger som omfatter pansrede Hummer kjøretøyer, tunge våpen, ammunisjon og våpen.

Alt i alt skal USA ha levert 4800 lastenbillass med våpen og militært utstyr til de kurdiske styrkene i Syria, skriver Southfront.

Dette viser igjen i hvor stor grad YPG/SDF er et infanteri for USA i Syria, som både er avhengig av USAs flystøtte og av rikelige våpenleveranser fra USA. YPG hevder sjø at de gjennomfører en «demokratisk revolusjon», og det er i så fall den første revolusjonen i sitt slag som er totalt avhengig av USAs militære støtte. YPG hjelper USA å holde kontrollen over det nordøstlige Syria.

Source: http://steigan.no/

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her