USA gjør seg klar til hardere angrep på Syria – forberedes det en provokasjon?

USA styrker sine marineenheter i det østlige Middelhavet og bringer fram skip som kan skyte krysserraketter mot Syria. Det russiske forsvarsdepartementet har advart om at USA bygger opp militær styrke i påvente av et nytt arrangert «kjemisk angrep» i Syria, denne gangen i Idlib. Dette skriver Newsweek.

Russisk etterretning har tidligere meldt at den har informasjoner om at terrororganisasjonen Hayat Tahrir al-Sham (tidligere al-Nusra, det vil si al-Qaida) har kjørt inn materiell som kan brukes til gjennomføring av et slikt «kjemisk angrep» og at White Helmets er på plass for å filme det hele i samarbeid med britiske spesialsoldater.

Samtidig kommer det meldinger om at den syriske hæren har styrket sitt luftvern med sikte på å kunne møte et amerikansk angrep. Også den russiske marinen har seilt opp i stilling til å kunne handle i tilfelle et angrep på Syria.

USA ønsker å hindre Syria i å frigjøre Idlib, der titusener av jihadister er samlet. Så lenge de er der utgjør de en stor trussel mot Aleppo og en base for fortsatt stedfortrederkrig mot Syria. Det er også sannsynlig at det befinner seg vestlige militære rådgivere i Idlib som støtter terroristene. Vestmaktene vil prøve å skjerme dem. Dessuten finnes det opplagt svært mye vestlige våpen og militært utstyr der. Noe som også gir vestmaktene grunn til å fortsatt prøve å hindre frigjøring av regionen. Også Frankrike og Storbritannia har sagt at de vil angripe Syria «i tilfelle syriske myndigheter bruker kjemiske våpen». Slike uttalelser er det nærmeste man kan komme til å invitere terroristene til å gjennomføre en ny provokasjon. Samtidig er den avslørende, fordi den gjør det klart at den sikreste måten for Syria til å skaffe seg et vestlig angrep på nakken, er å bruke kjemiske våpen. Det gir Syria et motiv på 0% til å gjøre akkurat det.

Syria har bygd opp styrker for å kunne gjennomføre offensiven mot Idlib, og her er et mulig scenario for hvordan kampene kan bli gjennomført.

Tyrkia prøver å skjerme sine egne terrorister i Idlib og Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu har derfor bedt Russland om å finne en annen løsning. Det beste ville naturligvis være om det lot seg gjøre å få terroristene til å legge ned våpnene uten kamp, men så lenge de vet at det er bare å lage et nytt «kjemisk angrep» for å få det til å regne missiler over Syria, er det grunn til å frykte at de kan velge den løsningen.

Syria og Russland har forsøkt å opprette humanitære korridorer for å gjøre det mulig for sivile å komme seg ut av Idlib før kampene begynner for alvor, men dette ønsker terroristene å hindre fordi de ønsker å bruke de sivile som skjold.

Source: http://steigan.no/

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her