2013: Utenriksministeren unnlot å svare på viktige spørsmål:

Vi skal her gå seks år tilbake i tid, til året 2013. I Aftenpostens «Folkets spørretime» dukket det opp noen beklemmende spørsmål til den gangs utenriksminister Espen Barth Eide. Spørsmålsstiller var Lars Birkelund, en medierefser, musikant og bolighai – jfr. egen beskrivelse. Birkelund fikk etter sigende aldri noe svar, så han gjentok og utdypet sin henvendelse til Barth Eide i Dagsavisen. I denne korte artikkelen skal vi se litt mer om hva han spurte utenriksministeren om.

Spørsmål: Har regjeringen tenkt å trekke tilbake sitt krav om at Syrias Assad skal gå av og at Assads avgang skal være forutsetning for forhandlinger i Syria-konflikten?

Spørsmål: Med hvilken rett og rimelighet kommer utenriksministeren med et slikt forhåndskrav, siden det trolig kun er egnet til å sabotere forhandlinger.

Birkelund påpeker at tall fra Nato viser at størsteparten av opprørerne i Syria tilhører terrornettverket al-Qaida og lignende islamister uten særlig støtte i Syrias befolkning. Han påpeker også at Assad har en oppslutning på 70% i egen befolkning.

Artikkelforfatter Birkelund skriver videre at han lurer på om regjeringen (og opposisjonen) vet hva den holder på med, siden norsk utenrikspolitikk virker å være styrt av USAs ulike ønsker og innfall. Han påpeker at et sannsynlig alternativ til ny regjering i Syria vil være al-Qaida og/eller andre opprørere. Og det er ikke en grunnløs bekymring, for i Libya skjedde nettopp dette. Etter at den vestlige krigsmaskinen trakk seg ut og lot landet ligge igjen i ruiner, ble det libyske folket kastet ut i et kaos hvor bevæpnede geriljagrupperinger overtok styringen av landet. «Når skal regjeringen beklage sine krigsforbytelser i Libya? Regjeringen må beklage dette på samme måte som AKPere har beklaget sin støtte til Pol Pot», skriver Birkelund.

Birkelund påpeker videre at Norge indirekte støtter slike krefter når våre myndigheter krever Assads avgang. Han skriver betegnende nok: «Vet regjeringen hva den gjør? Lite tyder på det!»

Artikkelforfatteren karakteriserer Norges medlemsskap i NATO som et grunnleggende problem midt oppi dette. «Det er NATO som gjør Norge OG regjeringen til et lett bytte for krigspropaganda og som derigjennom har dratt Norge inn i kriger i fremmede land flere ganger de siste 15 åra», skriver han.

Kilde: Dagsavisen Debatt

Foto: www.kremlin.ru / (CC BY 4.0)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her