Var Ole Torps intervju av Kringkastingsrådets nye leder en utilsiktet oppsigelse?

8

Onsdag 6. februar var Julie Brodtkorb gjest hos Ole Torp. Jeg ser vanligvis ikke hans programmer, men gjorde et unntak fordi det var et interessant tema. Ole Torp sjokkerte både visuelt og i sak og fremsto for meg som forvirret, dement og/eller ruset. Julie Brodtkorb svarte meget godt for seg på hans frekkheter, insinuasjoner, konspirasjonsteorier og direkte uforskammetheter, men virket til tider noe forbauset over hva hun ble utsatt for. Muligens fikk hun også en oppfatning av de oppgaver hun står over for og kanskje burde prioritere. NRK tøyer grenser kontinuerlig, men denne pinlige seansen var som å ta to trinn i trappa nedover i ett skritt.

At en fra høyresiden ville ta belastningen med å påta seg dette viktige oppdraget, er meget prisverdig. At vedkommende måtte ta høyde for stigmatisering og andre ubehageligheter lå jo i sakens natur, men å bli angrepet på en slik måte av en mann som av flere årsaker burde vært sparket for mange år siden, var vel noe ingen kunne forutse. Julie Brodtkorb taklet dette forbilledlig!

Kringkastingssjef Gjermund Eriksen som en gang stigmatiserte klagere til Kringkastingsrådet i en spesiell sak som «mørke krefter» før klagen var behandlet, kan jo ikke ha forstått hvilken oppgave han har påtatt seg da Kringkastingsrådet faktisk er opprettet for nettopp å vurdere slike klager. Det er ille å bli stigmatisert av en som selv bedriver rasisme ved å behandle ulike folkegrupper forskjellig og samtidig bli tvunget til å betale for det.

For øvrig har Gjermund Eriksen og Per Kokkvold bekreftet at de mener seg berettiget til å oppdra det norske folk, noe som de også mener innebærer retten til å stigmatisere de som ikke lar seg indoktrinere.

NRK skal hverken være høyre eller venstrevridd, men nøytrale. Derfor var utnevnelsen av Trine Skei Grande som kulturminister et uforståelig og stort feilskjær av Erna Solberg, da hun er gissel for media i forbindelse med at hennes rolle i det som skjedde i åkeren ikke er avklart og at det finnes to versjoner av saken. Å ha en løs kanon på dekk som skyter i alle retninger for sine egne preferanser, er spesielt uheldig så lenge hennes største preferanse er beskytte seg selv mot media. Derfor burde hun som kulturminister rett og slett erklæres inhabil i saker som omhandler media. Alternativt kan det utnevnes en egen minister med ansvar for media.

På mange måter er også NRK sine medarbeidere forkledte i sine nøytrale bekledninger. De fleste burde fremstått med palestinaskjerf slik Christine Meyer bruker. Fredrik Solvang burde brukt Mao-drakt og Yama Wolasmal hvit kjortel og skjegg. Rima Iraki, Ingunn Solheim og Sigrid Solum burde bruke burka slik at man i tillegg kunne slippe å se deres himling med øynene hver gang de hører noe som ikke passer inn i deres og deres arbeidsgivers agenda.

Nytt på Nytt er blitt et program for hets og stigmatisering av FRP og burde nedlegges. Etter at Jon Almaas og spesielt Knut Nærum takket for seg, har dette programmet blitt avhumorisert.

En av regjeringens viktigste oppgaver er etter min mening å gjenopprette balansen i og tilliten til NRK. For et fungerende demokrati er nøytrale opplysninger til de stemmeberettigede en forutsetning for at demokratiet kan virke. Det er også viktig at de forskjellige meninger respekteres så lenge de ikke er ekstreme eller oppfordrer til lovbrudd. Stigmatisering av meningsmotstandere istedenfor dialog, burde alle med demokratisk sinnelag holde seg for god til.

Skribent: Øyvin Sørlie | Foto: Lars Eivind Bones

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her