Varsku! Stortingets «nøling» betyr følgende: kontantene skal tas fra oss!

Senterpartiets forslag om retten til å kunne betale med kontanter har fått tommelen ned av Stortinget. Sps forslag slo både fast at norske forbrukere skulle ha rett til å betale med kontanter, i tillegg til at selger skulle være strafferettslig forpliktet til å ta imot kontanter. Sps Sigbjørn Gjelsvik uttaler følgende:
– Man hadde presisert hva som ligger i plikten man har til å ta imot kontanter og hvilke konsekvenser det vil kunne få å avvise.

– Finansminister Siv Jensen (Frp) nektet i dagens debatt å svare på om Vys kontantfrie praksis er i tråd med gjeldende lov. Det er jo nettopp denne uklarheten som gjør Sps forslag så avgjørende viktig, legger han til.

Et lignende forslag fra Sp ble nedstemt i 2017.
FrP har tidligere stilt seg positiv til å beholde kontantene:
– Det viktigste for Frp er at man også i fremtiden skal kunne benytte kontanter, sier partiets finanspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad til NTB.

Han legger til:
– Det er mange ubesvarte spørsmål i Sps forslag som fortjener grundigere behandling. Jeg ser fram til at regjeringen kommer tilbake til Stortinget med dette.

Høyres saksordfører Vetle Wang Soleim mener imidlertid at man bør avvente regjeringens arbeid med saken, og ikke gå for raskt fram.
– Det Sp foreslår, er å vedta over bordet, uten noen foregående utredning, en lov som i ytterste konsekvens kan gi fengselsstraff. Jeg mener det er feil måte å gjøre det på, sier han.

I det store og hele er det lite tegn til resolusjon innenfor det norske Stortings vegger. Det er mye nøling og uttrekking i anledning denne saken!

Man trenger vel neppe være Einstein for å skjønne hva som ligger i kortene her: det er bestemt fra overodnet, overnasjonalt hold – fra EU og over det – at kontantene skal vekk. Hvorfor? Fordi ved tvungen bruk av elektroniske betalingsmidler kan den stadig mer tiltagende samfunnsovervåkningen få et ekstra puff. De okkulte nettverkene bak den norske staten og pengesystemet kan også ved dette eliminere samfunnsdissidenter på en effektiv måte – nemlig ved å sperre kontoene deres.

Man skal være bra naiv om man tror noe som helst annet enn det jeg her beskriver. «Å eliminere sjansen for ran og annen kriminalitet» er den offentlig oppgitte grunnen til at man ønsker kontantene fjernet, men dette er bare vikarierende motiver. Bull! De reelle motivene bak fjerning av kontantene har med kontroll og dominans å gjøre. Og fint lite annet.

Opp med gluggene, folkens. Grav hælene i bakken ovenfor fjerningen av kontanter. Med de rådende kreftene på Jorda utgjør kontantene i en viss utstrekning selve garantien for folks frihet og rettigheter. Dessuten, hva gjør du uten kontanter den dagen du må handle mat, og det er feil på de elektroniske betalingssystemene? Dette er noe vi allerede har opplevd…

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

1 kommentar

 1. Skremmende!
  Demokraturisk så det holder…
  Altså ett demokratur, som offisielt skal være ett demokrati, men som
  ikke egentlig er det likevel. Altså en del “soft-dictatorship”-tendenser ute å går.

  https://www.jatilkontanter.no/artikler/nei-til-kontanter-er-nei-til-demokratiet
  https://www.jatilkontanter.no/artikler

  Fjerning av kontanter kan skje fordi Norge er med i EØS og EØS er med i EU. Vi er ikke med i EU,
  så hvordan er det mulig? Fordi vi er indirekte med i EU! 60% av norske lover kommer faktisk fra EU via EØS.. EU har en lov som gjør at de kan konfiskere midlene til innskyterne (folk) hvis banken holder på å gå konkurs, så folk som har mye penger i banken under ei krise kan få seg en overraskelse. Dette har EU klart å delvis eller helt ekspandere til EØS også!!

  https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Saker/Sak/?p=69218

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her