Verken Italia eller Malta vil ta imot skip med migranter

10
49

Redingsskipet Aquarius er blitt et stridstema mellom Italia og Malta da ingen av landene ønsker å ta i mot et redningsskip med 629 flyktninger og migranter ombord. Etter krav fra den italienske kystvakten, ble skipet liggende 56 kilometer fra kysten av Italia og 43 kilometer fra Malta. Skipet og dets passasjerer nektes ilandstigning i Italia, noe landet begrunner med at landet har tatt imot nok flyktninger nå, og at Malta må ta sin del av skjerven. Italias nye høyrepopulistiske regjering hadde nemlig bebudet en strengere linje når det gjelder landets innvandrings- og flyktningpolitikk.
– Det er nok! Det er en plikt å redde liv, men det er ingen plikt å gjøre Italia til en enorm flyktningleir, tvitret Italias innenriksminister Matteo Salvini. Han fortsatte med så si at landet nå stenger havnene for denne typen trafikk.

Skipet ble også nektet å legge til kai i Malta sent søndags kveld. Maltas statsminister Joseph Muscat hevder siden at skipet med flyktninger ble plukket opp i libysk farvann, Italia også ta imot skipet jfr. internasjonale bestemmelser. 
– Italia står i fare for å skape en farlig situasjon for alle involverte, sier Muscat.

Muscat sier at Malta allikevel vil være behjelpelig i tilfelle det skulle være behov for medisinsk behandling og evakuering av mennesker ombord.

EU ber de involverte om å bidra til å finne en løsning raskt slik at menneskene om bord på Aquarius kan gå trygt av båten.

Tidligere sist helg ble et annet annet redningsskip holdt tilbake i tolv timer da det forsøkte å legge til kai i Reggio Calabria i det sørvestlige Italia. 232 flyktninger og migranter befant seg om bord. Eieren av skipet, den tyske hjelpeorganisasjonen Sea-Watch, melder at kapteinen ble avhørt i fire timer, og at journalister om bord måtte gi fra seg videoopptak fra redningsaksjonen før skipet fikk fortsette.
- Hvis noen tror at jeg ikke kommer til å løfte en finger når vi får en ny sommer med ankomster, ankomster og nye ankomster, vel, så tar de feil, sa Matteo Salvini lørdag.
Ifølge Sea-Watch hadde Maltas kystvakt nektet å tre støttende til under redningen av flyktningene og migrantene.

Foto: Carlo Hermann

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 100

10 KOMMENTARER

  1. UTSKIPNINGS-HAVNENE ER TRYGGE – RETURNER.
    Det vises aldri om utrygghet, bombing, i utskipnings-havnene. Mest sannsynlig for at her er alt bra.
    Å legge ut til havs i spinkle, overfylte båter MÅ da være straffbart.

  2. Egentlig en tragedie, det er menneskesmuglingen det må bli slutt på. Disse stakkars menneskene blir lurt, og kan ende opp som slaver ved retur. FN må få slutt på menneske handelen, at disse menneskene flykter på falske løfter fra haier som kun vil tjene penger på dem..

  3. Dette er kriminelle som ønsker å leve på Europas sosial system når syrere i norge sender hjm kona for at dem er redd for at hun skal bli for Norsk da er dette ikke Asylsøkere men kjeltringer

  4. 90% av disse flyktningene fra Vest- og Sentral-Afrika er ‘økonomiske’ flyktninger, og vil få avslag på sine søknader. Mens søknadene behandles sitter de i kummerlige flyktningleire. Måtte være bedre å a) informere befolkningene i disse landene om hvilke lover som gjelder, b) stoppe de som flykter fra sine hjemland før de når kysten av Libya.

  5. Menneske smugling er god butikk for for enkelte land ,Libia vil ikke stanse det de har krevd at Europa betaler. de for å stanse denne trafikken.Dette blir en utpressins som vil vare så lenge det finnes asylsøkere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR